Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Rapper JoeyAK krijgt 40 maanden cel voor ontvoering en mishandeling

14 december 2020, 14.04 uur · Aangepast 14 december 2020, 14.47 uur · Door Redactie

De rechtbank heeft rapper JoeyAK een celstraf van veertig maanden opgelegd voor het ontvoeren, bedreigen en mishandelen van een vrouw op 31 december 2019. Eerder eiste het OM een straf van vijf jaar tegen de rapper. Drie andere mannen hebben tussen de zestien en dertig maanden celstraf opgelegd gekregen. 

De vrouw werd op 31 december 2019 ontvoerd vanuit haar huis in Amsterdam-Noord naar een huis in Almere. Ze werd samen met haar kinderen van drie en zeven jaar oud meegenomen. De daders verdachten de vrouw ervan een tas met geld te hebben gestolen. 

De vrouw werd mishandeld met een wapen en kreeg ook kokend heet water in haar nek gegoten. Ze werd op nieuwjaarsdag bevrijd. 

Leidende rol

De rechtbank stelt dat Joël H., zo heet de rapper, een leidende rol had tijden de ontvoering en mishandeling. Zo was hij degene die geweld gebruikte tegen de vrouw en initiatief nam voor de ontvoering. Ook stelt de rechtbank hem terecht voor het witwassen van rond de 200.000 euro en voor wapenbezit. 

Vrijgesproken 

De vier mannen zijn vrijgesproken van de poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade. Het is namelijk niet mogelijk om vast te stellen hoe hard de vrouw is geslagen en hoe heet het water was toen het in haar nek werd gegoten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938