Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruim dertig elektrische bussen voor GVB erbij dankzij coronapakket

17 december 2020, 14.22 uur · Door Redactie

Het GVB heeft van de Vervoerregio Amsterdam een steunpakket van 30 miljoen euro gekregen voor de aankoop van 32 nieuwe elektrische bussen en de bijbehorende laadpalen. De bussen worden begin 2022 geleverd.

AT5 / Luuk Koenen

Het zogeheten coronapakket werd afgelopen dinsdag goedgekeurd door de regioraad. Er komen laadpalen op de IJzijde bij Centraal Station en ook in twee stallingen van de gemeentelijk vervoerder.

De nieuwe bussen vervangen een deel van de huidige vloot dieselbussen. De vervanging stond al langer gepland en zou door de Vervoerregio, GVB en de gemeente gezamenlijk worden betaald. De bussen worden geleverd door de Nederlandse leverancier VDL.

Dankzij de nieuwe investering ligt het GVB volgens directeur Claudia Zuiderwijk op schema om voor 2025 alle dieselbussen te vervangen voor elektrische bussen. Ze is dan ook blij met de steun: 'Het aantal elektrische bussen komt met deze bestelling op 75. De dieselbussen zijn met hun 14 jaar aan het eind van hun levensduur en zijn hard toe aan vervanging.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938