Slap en ongeïnspireerd Ajax speelt gelijk tegen Willem II

23 december 2020, 20.28 uur · Aangepast 24 december 2020, 07.25 uur · Door Redactie

Op een natte avond in Tilburg is het Ajax niet gelukt om Willem II te verslaan: het werd 1-1. Ajax speelde slap en ongeïnspireerd maar desondanks is de ploeg 'herbstmeister'. Met één punt voorsprong op PSV gaat Ajax de korte winterstop in. Op 10 januari spelen de ploegen tegen elkaar. 'Als ze zo doorgaan, vrees ik het ergste voor januari', is wel een beetje wat veel supporters denken na deze fantasieloze Ajax-avond in Tilburg.

Ajax-Willem II - Jarno Grob

Ajax begon scherp. Al in de vierde minuut van de wedstrijd was het raak voor de Amsterdammers. Na een onderschepte uittrap van Robbin Ruiter, de Tilburgse doelman van dienst, schakelde Ajax snel om. Antony kreeg aan de rechterkant de bal en schoof de bal onder Ruiter door, die er daarbij niet goed uitzag.

Weinig kansen

Na de snelle goal viel er de eerste helft niet veel te beleven. Het tempo was laag en er waren weinig kansen. Beide elftallen leken toe aan de winterstop.

Vroeg in de tweede helft werd het 1-1 na een goal van Kwasi Okyere Vriedt. De spits draaide gemakkelijk weg bij Perr Schuurs en schoot de bal strak en laag langs Onana.

Een paar minuten voor tijd leek Daley Blind de verlossende treffer nog op zijn voet te hebben, maar hij schoot rakelings langs de paal.

In januari tegen PSV, Feyenoord en AZ

Ondanks dit gelijkspel gaat Ajax dus als koploper de winterstop in. Lang kunnen de spelers niet van hun vakantie genieten. In januari staat Ajax een drukke maand te wachten, zoals gezegd spelen ze de 10e tegen PSV, maar ook AZ en Feyenoord staan op het programma. Hopelijk doet de korte vakantie de spelers goed, want anders kan januari weleens een heel slecht voetbalmaandje worden.