Start van hoofdcontent

Stad

nl

60 procent huurkorting door loden leidingen in woningen Rivierenbuurt

16 januari 2021, 09.01 uur · Door Redactie

Twee huurders van appartementen in de Rivierenbuurt hoeven nog maar 40 procent van de huur over te maken naar de eigenaar. In het leidingwater van hun woningen zit veel te veel lood en omdat de verhuurder geen aanstalten maakte om daar iets aan te doen, stapten zij naar de rechter.

Kraanwater

De rechter gaf hun deze week gelijk. Al in januari van het vorig jaar schreef de Bewonersvereniging dat er mogelijk te veel lood in het drinkwater van de appartementencomplexen zat. De twee huurders lieten een meting uitvoeren. In een van de woningen werd 36 microgram lood per liter drinkwater vastgesteld, daar waar de norm 10 microgram is. Bij de tweede woning ging het zelfs om 245 microgram.

Het bedrijf dat namens de verhuurder optreedt gaf in de rechtbank aan dat de Verenigingen van Eigenaars (VvE) geen toestemming gaf om de loden leidingen te vervangen. Toch oordeelde de rechter dat het bedrijf zich niet achter de trage besluitvorming van de VvE's kan verschuilen.

Ook andere argumenten van het bedrijf werden door de rechter van tafel geveegd. De twee huurders krijgen daarom een huurkorting van 60 procent tot de leidingen vervangen zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938