Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente waarschuwt demonstranten niet te komen; veel politie op Museumplein

17 januari 2021, 10.06 uur · Aangepast 17 januari 2021, 11.37 uur · Door Redactie

De gemeente roept mensen op om vandaag niet naar de stad te komen om te demonstreren tegen het kabinet en het huidige kabinetsbeleid. De demonstratie werd afgelast door de organisator, maar desondanks geven mensen via social media aan toch te willen komen. Op het Museumplein is inmiddels een flinke politiemacht aanwezig.

Organisator Michel Reijinga wilde in eerste instantie demonstreren op het Museumplein, maar die locatie viel volgens de gemeente af. Wel mocht het protest gehouden worden in het Westerpark, maar dan maximaal met 500 deelnemers.  Reijinga was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter, maar die stelde de gemeente in het gelijk.

'Veiligheid niet garanderen'

Het protest werd daarop afgeblazen. 'Ik kan de veiligheid op het Westerpark niet garanderen omdat het aantal bezoekers dat wil komen hoger is dan 500. Omdat niet alleen het Museumplein geen optie is, alsmede het toegestane aantal bezoekers, trek ik me terug. Hierdoor vervalt ook mijn verantwoordelijkheid als organisator', verklaarde Reijinga eerder.

De gemeente laat vanochtend weten dat er geen toestemming is om de afgelaste demonstratie alsnog door te zetten. 'De driehoek zal deze demonstratie op andere locaties in de stad niet toestaan', zo staat in een tweet geschreven. Mensen wordt aangeraden om thuis te blijven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938