Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gezondheidsinspectie onderzoekt uitspraken 'arts' bij coronaprotest

18 januari 2021, 08.35 uur · Aangepast 18 januari 2021, 13.56 uur · Door Redactie

De  Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar de uitlatingen van een man die zei arts te zijn en die gisteren het protest tegen de coronamaatregelen op het Museumplein bezocht. 

Nadat de demonstranten van het Museumplein waren verdreven, zei de Limburgse man in een live-uitzending tegen AT5 dat er geen coronapatiënten op de Intensive Care liggen. 'Och man, laat je niets wijsmaken. Er ligt niemand op de IC. De artsen faken alles. Voor iedere patiënt krijgen ze 20.000 euro. Maar zoiets wordt toch niet uitgezonden.'

Hij zou volgens verschillende Twitteraars inderdaad in het BIG register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) staan en een praktijk voor homeopathie hebben. Een woordvoerder van de Inspectie zegt tegen het AD meerdere meldingen over hem te hebben gehad naar aanleiding van zijn uitspraken. 

'Als er sprake is van het geven van desinformatie door iemand die is opgenomen in het BIG register, nemen we contact op met betrokkenen en treffen indien nodig maatregelen', zegt de woordvoerder tegen de krant. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938