Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wordt Gianni da Costa Amsterdammer van het jaar?

26 januari 2021, 13.00 uur · Aangepast 2 februari 2021, 10.58 uur · Door Redactie

Wie treedt er in de voetsporen van Merel Huizinga en wordt verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2020?

Ook afgelopen jaar zetten veel bijzondere Amsterdammers zich op allerhande manieren in voor een betere stad. Tien van hen maken dit jaar kans op de titel Amsterdammer van het Jaar. De komende twee weken stellen deze genomineerden zich elke dag via een portret op AT5 aan je voor.

Gianni da Costa

Gianni zorgt al jarenlang als vrijwilliger voor ongedocumenteerde gezinnen. Deze Amsterdamse gezinnen kunnen geen beroep doen op voorzieningen, omdat ze zonder verblijfsstatus in Nederland wonen.

Uitreiking Amsterdam van het Jaar

Op zondag 14 februari om 15.30u. vindt de uitreiking van de Amsterdammer van het Jaar plaats in het DeLaMar Theater. Helaas zonder publiek, maar mèt optredens van Dio, Karsu, Justin Samgar en Furious Flow. Burgemeester Femke Halsema reikt de prijzen uit en de presentatie van de middag is in handen van Edson da Graça. De uitreiking is live te volgen via ITA.nl/amsterdammerlive

Vanaf 1 februari kun je via amsterdammervanhetjaar.nl op jouw favoriet stemmen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke show op zondag 14 februari in het DeLaMar Theater. Hij of zij krijgt de prijs uitgereikt uit handen van burgemeester Femke Halsema.

Bekijk de portretten van de andere genomineerden op onze specialpagina