Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer dan 150 woningen van De Drecht in Zuidoost al dagen zonder verwarming

9 februari 2021, 17.23 uur · Aangepast 10 februari 2021, 14.12 uur · Door Redactie

Bewoners van woon-zorgcentrum De Drecht in Zuidoost zitten al dagen zonder verwarming en warm water. Er wordt gewerkt om het probleem op te lossen, maar dat is helaas nog zonder resultaat.

Eén van die bewoonsters die zich warm probeert te houden zonder verwarming tijdens deze koude dagen is Noor Verweyen. 'In de nacht heb ik een elektrisch dekentje en overdag neem ik die mee naar de bank zodat ik lekker warm kan zitten', vertelt ze.

Haar onderbuurvrouw Ingrid Hering kampt met dezelfde problemen maar heeft helaas geen elektrisch dekentje om zich warm te houden. 'Ik ben van narigheid in bed gaan liggen. Zelfs de kat kwam onder de dekens liggen door de kou.'

Quote

'Ik ben van narigheid in bed gaan liggen. Zelfs de kat kwam onder de dekens liggen door de kou'

Ingrid Hering, bewoner De drecht

Stadgenoot laat in een reactie weten dat van de 330 woningen ongeveer de helft geen verwarming heeft. De oorzaak zou liggen in een leiding onder het pand. Ze vinden het vervelend dat het zo lang duurt en hebben een groep bewoners een kacheltje aangeboden. Andere bewoners kunnen op kosten van Stadgenoot tot een bepaald bedrag zelf een kacheltje aanschaffen.

Update 10 februari: Stadgenoot laat weten dat de problemen vandaag verholpen zijn. Alle bewoners van het woon-zorgcentrum hebben weer een werkende verwarming en warm water.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938