Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw twee aanhoudingen voor dodelijke schietpartij in parkeergarage Hakfort

11 februari 2021, 15.30 uur · Aangepast 11 februari 2021, 15.53 uur · Door Redactie

De politie heeft een 26-jarige man uit Almere en een 17-jarige man uit Amsterdam opgepakt voor de dodelijke schietpartij in parkeergarage Hakfort in Zuidoost. Twee eerder opgepakte verdachten zijn vrijgelaten.

De schietpartij vond op 2 februari plaats. Het slachtoffer overleed een dag later in het ziekenhuis. Na de schietpartij werden er drie Amsterdammers van 16, 18 en 20 jaar aangehouden, maar twee van hen mochten dus naar huis.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er onvoldoende ernstige bezwaren om de twee vast te houden. De politie zegt dat hun rol bij de schietpartij nog wel onderzocht wordt.

De recherche is nog op zoek naar andere verdachten en sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie vraagt getuigen zich te melden en vraagt ook of er mensen zijn die beeldmateriaal kunnen doorsturen, het kan dan bijvoorbeeld gaan om video's van geparkeerde auto's in de parkeergarage.

'Het onderzoek gaat onverminderd door en de hulp van getuigen is hierbij van groot belang', laat de politie weten. Informatie of beeldmateriaal kan ook anoniem gedeeld worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938