Stad

NL
V

Parkeerapp die helpt boetes te voorkomen gaat in hoger beroep tegen verbod

3 maart 2021, 13.26 uur · Aangepast 3 maart 2021, 14.27 uur · Door Redactie

De parkeerapp die automobilisten een bericht stuurt wanneer er een scanauto voorbij hun geparkeerde auto rijdt gaat in hoger beroep tegen het verbod wat ze hebben gekregen van de rechter.

Begin vorige maand heeft de rechter de dienst verboden in de hoofdstad. De eigenaren van de app, Parkeerwekker, zijn het niet met het vonnis eens en hebben bij het gerechtshof in Amsterdam een spoedappèl aangevraagd.

Als het spoedappèl door het gerechtshof wordt goedgekeurd zou er in april een nieuwe uitspraak kunnen komen. Wordt de procedure als een gewoon hoger beroep in kort geding behandeld, dan zal het gerechtshof waarschijnlijk in september met een uitspraak komen.

Eerder heeft de rechter heeft de app Parkeerwekker dus verboden. Die app stuurt automobilisten een berichtje wanneer er een scanauto langs hun auto rijdt. Je hebt dan nog vijf minuten de tijd om toch te gaan betalen. Voor zo'n bericht betaal je Parkeerwekker 1,49 euro.

De gemeente was naar de rechter gestapt omdat Parkeerwekker belastingontduiking zou faciliteren. Dat vond Parkeerwekker niet, hun systeem zou een oplossing bieden voor gebruikers die vergeten zijn parkeergeld te betalen.

De voorzieningenrechter gaf de gemeente gelijk en oordeelde dat Parkeerwekker aanzet tot onrechtmatige gedragingen. Zoals het niet betalen van verschuldigde parkeerbelasting en dus ook het faciliteren van belastingontduiking door ‘vergeetachtige’ parkeerders.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938