Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coronavirus geconstateerd bij vier bezoekers van Hazes-concert in Ziggo Dome

17 maart 2021, 16.36 uur · Aangepast 17 maart 2021, 17.19 uur · Door Redactie

Vier bezoekers van het concert van André Hazes in de Ziggo Dome blijken besmet te zijn met het coronavirus. Het is onduidelijk of ze tijdens het concert besmet zijn geraakt of dat het eerder of later is gebeurd.

Dat laat  Fieldlab Evenementen weten. Bezoekers werd gevraagd om vijf dagen na afloop van het concert een coronatest te doen. 86 procent van hen heeft dat gedaan en vier bezoekers kregen dus slecht nieuws te horen. Ze hadden overigens vooral milde klachten en zijn inmiddels hersteld.

Verband

De monsters worden nu onderzocht door het laboratorium van viroloog Marion Koopmans. Daardoor moet duidelijk worden of de vier besmettingen verband met elkaar houden of dat ze los van elkaar staan. In het laatste geval is het onwaarschijnlijk dat de vier op het concert besmet zijn. 

De bezoekers hoefden na het concert niet in quarantaine. Een woordvoerder van Fieldlab Evenementen zegt dat het aantal besmettingen past in een normaal beeld. "De mensen die hier aanwezig waren hebben ook een normaal leven, ze komen ook op andere locaties." Wel werd gevraagd of ze contact met kwetsbare mensen wilden vermijden. 

Dance-evenement

Een dag eerder vond er ook een dance-evenement plaats in de Ziggo Dome. Die bezoekers zijn ook getest, maar van hen bleek niemand positief.

De woordvoerder zegt dat er door de eerste testen, die voor beide evenementen in de Ziggo Dome plaatsvonden, meerdere besmette bezoekers geweigerd konden worden. Zeven voor het concert van Andre Hazes en elf voor het dance-evenement. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938