Start van hoofdcontent

Stad

nl

5000 supporters in Johan Cruijff Arena voor wedstrijd Nederland - Letland

27 maart 2021, 18.09 uur · Door Redactie

De Johan Cruijff Arena is, na maandenlang leeg te zijn geweest, vanavond deels gevuld met voetbalsupporters. Bij de wedstrijd Nederland - Letland mogen 5000 supporters aanwezig zijn. De wedstrijd is om 18.00 uur begonnen.

Het gaat om een proef van Fieldlab Evenementen. Volgens de KNVB gelden er strikte voorwaarden, die ook bij eerdere testevenementen golden. Supporters moeten vooraf een sneltest hebben gedaan en er wordt gebruik gemaakt van verschillende bubbels. 

"Per bubbel worden mogelijke scenario’s en gedragselementen voor het ontvangen van publiek op tribunes van grootschalige evenementen getest, zonder rekening te houden met 1,5 meter afstand", meldt de KNVB. "Te denken valt aan verschillende manieren van plaatsnemen, bijvoorbeeld op volgorde van binnenkomst, verschillende zitpatronen en scheiding van aankomsttijden."

Het is de derde voetbalwedstrijd waar een onderzoek plaatsvindt. Het zou helpen om straks op een "veilige en verantwoorde wijze" publiek te kunnen toelaten in stadions en bij andere evenementen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938