Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoner over plofkraak: "Ze hebben overal maling aan"

3 april 2021, 14.21 uur · Aangepast 3 april 2021, 14.49 uur · Door Redactie

De plofkraak van vannacht op het Buikslotermeerplein in Noord heeft veel indruk gemaakt op de Noordelingen en andere ondernemers op het plein. Het rolluik van de winkel werd met een explosief kapot geblazen.

Volgens een getuige zijn in de winkel meerdere vitrines kapotgeslagen, waarna de daders er met buit op een scooter vandoor gingen.

De eigenaar van de juwelierszaak kwam vanochtend naar zijn zaak om de schade te bekijken. "Heel veel schade", vertelt een zichtbaar aangeslagen eigenaar. Een andere ondernemer op het plein in Noord voelt zich door de recente plofkraak niet meer zo veilig als vroeger op het plein. "Het is vreselijk."

Quote

"Wij hadden om 11.00 uur een afspraak, en dan kom je dit tegen..."

omwonende

Een buurtbewoner die de eigenaar goed kent had toevallig vandaag om 11.00 uur een afspraak. "We lazen vanochtend op het nieuws dat er in Noord een plofkraak was gepleegd, maar niet wetende dat het hier was." De Noordeling komt al jaren bij de juwelier. "Het doet me wel wat", vertelt de man. "Het is een klein winkeltje, maar dat zegt natuurlijk niks. Want ze pakken alles wat ze pakken kunnen." 

Met onder meer een politiehelikopter werd er in de omgeving naar de vluchtende plofkrakers gezocht. Iets verderop vond de politie een deel van de vermoedelijk gestolen sieraden terug op straat. Rond 06.30 uur was het onderzoek ter plaatse afgerond.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938