Ajax

NL
V

Ajax wint van RKC dankzij acrobatische Haller

11 april 2021, 18.47 uur · Door Redactie

Ajax heeft een volgende stap gezet richting een potentiële kampioenswedstrijd op 25 april. Op bezoek bij RKC won Ajax met 0-1. Na een kwartier opende Sébastien Haller met zijn achtste goal van dit eredivisieseizoen fraai de score. Smet op de wedstrijd was de blessure van Devyne Rensch.

Jarno Grob/AT5

De spelers van RKC proberen de as van het veld goed bezet te houden, waardoor Ajax noodgedwongen via de zijkanten moet aanvallen in het eerste kwartier. Echt gevaar leverde dat nog niet. De eerste grote kans is voor RKC met een counter. Maar een perfect getimede sliding van Rensch maakt de counter onschadeijk.

Kort daarna krijgt Tadic de kans om de 0-1 voor zijn rekening te nemen met een wippertje. Hij wordt de diepte in gestuurd en komt oog in oog met Lamprou. De doelman blijft afwachten en reageert op tijd op het wippertje van Tadic. Maar de Servische international laat zien dat hij nog wel in staat is om een mooie voorzet te geven. Waarop Haller hem prachtig acrobatisch in het doel schiet .Hij strekt zijn rechterbeen volledig en werkt de bal in kundig in het doel.

Tweede helft

RKC komt beter in de wedstrijd en lijkt steeds meer geloof te krijgen dat er vandaag wel iets mogelijk is tegen Ajax.Hoewel Ajax diverse kansjes creëerde, was er in het Mandemakers Stadion geen sprake van uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Zeventien minuten voor tijd kwamen Ten Hag en zijn mannen nog met de schrik vrij toen Scherpen een vrije trap van Cyril Ngonge op de lat zag komen.

Een vervelend moment voor rechtsback Devyne Rensch, die na iets meer dan een uur uitviel met een hamstringblessure. De achttienjarige verdediger is weliswaar geschorst voor de returnwedstrijd tegen AS Roma, maar mist mogelijk de bekerfinale van komende zondag tegen Vitesse.

Door aan te vallen hield Ajax in de slotfase RKC van het eigen doel af, waardoor de minimale zege niet meer in gevaar kwam. Ajax behoudt zo de voorsprong van elf punten op PSV en AZ. Mocht Ajax na de bekerfinale het inhaalduel met FC Utrecht winnen, is de thuiswedstrijd tegen AZ op 25 april de kampioenswedstrijd voor de Amsterdammers.

Ajax kan zich nu gaan richten op de return tegen AS Roma komende donderdag. In Stadio Olimpico in Rome moet het team van Erik ten Hag een 1-2 nederlaag zien goed te maken voor een plek in de halve finales van de Europa League. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938