Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkgever fikst lift voor Sandra: "Ik dacht nooit dat ik in een supermarkt kon werken"

22 april 2021, 07.00 uur · Aangepast 22 april 2021, 13.26 uur · Door Redactie

Sandra Hincu kan ondanks haar beperking achter de kassa in de supermarkt werken. Dat komt omdat haar werkgever, de Coop in de Rivierenbuurt, een rolstoellift heeft geïnstalleerd. Daardoor kan ze makkelijk en, nog belangrijker, zelfstandig plaatsnemen achter haar werkplek.

AT5

Tot vandaag had de 26-jarige Sandra Hincu, die sinds anderhalf jaar in Nederland woont, de hulp van haar collega's nodig om van haar kruk achter de kassa af te komen. Ook even van haar plek naar het toilet komen kon ze niet alleen. Nu kan ze gewoon in haar rolstoel blijven zitten, en wordt ze door een lift op de juiste hoogte gebracht. "Dit is heel belangrijk voor mensen zoals ik", vertelt Sandra. "Het geeft mij het gevoel dat ik normaal ben. Dat ik niet ben buitengesloten."

Op vakantie in Italië ging het gruwelijk mis. Bij een ongeluk stortte de auto waar zij met haar broer inzat van een brug zeven meter naar beneden. Sandra kreeg een dwarslaesie, waardoor ze haar onderlichaam niet meer kan bewegen en volledig afhankelijk is van haar rolstoel.

Quote

"Het geeft mij het gevoel dat ik normaal ben. Dat ik niet ben buitengesloten"

Sandra Hincu, kassiere

'Meer mogelijk dan je eerst denkt'

De (nu nog) tijdelijke hulpkracht Sandra is duidelijk over hoe mensen haar zien: "Als mensen of werkgevers naar mij kijken en zien dat ik in een rolstoel zit, denken zij dat ik niet zoveel kan doen." Sandra wilde zo graag bij de supermarkt werken dat ze zich zelf eerst als vrijwilliger aanbood.

"Mensen die zo een inzet hebben en zo enthousiast zijn als Sandra, zijn wij altijd blij mee", laat supermarktmanager Denny Kooymans weten. "Je moet gewoon kijken wat er wel kan, dan is er vaak meer mogelijk dan dat je eerst denkt."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938