Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oranje kijken in Tuindorp: "Het was een zware bevalling"

14 juni 2021, 12.49 uur · Aangepast 14 juni 2021, 14.38 uur · Door Roos Gerritsen

De bewoners van het Texelplein in Noord zaten er gister helemaal klaar voor. Gewapend met een DJ, 3000 meter aan vlaggetjes en een volkszanger was de straat helemaal oranje gekleurd om de wedstrijd te gaan kijken. De eerste helft verliep nog niet zo vlekkeloos "Slecht, slecht, slecht jongens", maar gelukkig was er de tweede helft meer geluk "Ja! We worden kampioen". 

AT5

"Ik vind ze niet zo best hoor. Echt niet", zegt organisator Cocke in de rust. Hij is al weken bezig met de voorbereiding van het voetbal kijken. "De hele straat heeft meegeholpen".

"Niet een keer gescoord. Wel veel kansen gehad", zegt een buurjongen. Ook andere bewoners zijn teleurgesteld "Nog steeds nul-nul in eerste helft tegen Oekraïne. Dat kan niet hè!" 

Gelukkig voor de oranje-fans verloopt de tweede helft een stuk soepeler. Wijnaldum en Weghorst scoren, maar als de overwinning dichtbij lijkt, volgt een grote tegenvaller. Oekraïne maakt er in korte tijd ook twee . "Wat een bagger." Maar het is Dumfries die vlak voor tijd de winnende binnenkopt.

Cocke kijkt echter met gemende gevoelens op de avond terug. "Ze hebben gewoon mazzel dat ze gewonnen hebben, want het was niet om aan te zien. Ik ben Ajax gewend met aanvallen, doelpunten maken. Het was een zware bevalling". 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938