Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer aandacht voor expats en internationale studenten in vaccinatieprogramma's

17 juni 2021, 10.37 uur · Aangepast 17 juni 2021, 10.49 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Amsterdam gaat zich in de vaccinatieprogramma's meer richten tot internationale inwoners zoals expats en studenten. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met een voorstel hierover van D66.

Adobe Stock

Volgens de coalitiepartij hebben de expats en studenten moeite om hun weg te vinden in de Nederlandse gezondheidszorg. Daarnaast hebben ze te kampen met taalbarrières en informatiegebrek. "Het coronavirus heeft veel internationale bewoners van Amsterdam geïsoleerd van familie uit het land van herkomst", licht het Amsterdamse raadslid Sjoerd Warmerdam (D66) het voorstel toe. "Ze zijn regelmatig eenzaam en in hun informatievoorziening afhankelijk van internationale bronnen of informatie uit het land van herkomst. Informatie over de Nederlandse vaccinatieprogramma’s bereikt hen moeizamer.’’

Quote

"Informatie over de Nederlandse vaccinatieprogramma’s bereikt hen moeizamer’’

Sjoerd warmerdam, raadslid (d66)

Onderzoek

Eerder bleek uit onderzoek al dat het sterftecijfer onder Amsterdammers met een migratieachtergrond 1,5 keer hoger lag dan bij andere inwoners. Een van de redenen die werd opgevoerd is de informatieachterstand als gevolg van de taalbarrière. De GGD Amsterdam besloot toen om extra voorlichtingsbijeenkomsten en meertalige spreekuren te organiseren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938