Start van hoofdcontent

Stad

nl

Halsema opent eerste reddingspost van Amsterdam op IJburg

27 juni 2021, 13.54 uur · Door Roos Gerritsen

De eerste reddingspost van de stad is vanmiddag geopend op IJburg. Burgemeester Femke Halsema, beschermvrouwe van de reddingsbrigade, opende de post. Het is voor het eerst sinds 108 jaar dat de Amsterdamse Reddingsbrigade een eigen locatie krijgt waar structureel toezicht kan worden gehouden.

Vorig jaar ging het goed mis op IJburg nadat twee zwemmers overleden op het stadstrand. Op 13 augustus werd het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen in het water. Dezelfde dag raakte een 40-jarige man vermist in het water. Hij werd na een zoektocht gevonden, maar overleed in het ziekenhuis. 

Om de veiligheid van het strand te onderzoeken, besloot de burgemeester het strand te sluiten. Stadsdeel Oost besloot vervolgens te investeren in een reddingspost op IJburg. "Ik ben super trots op de club en onze vrijwilligers", aldus voorzitter Walter Weg van de reddingsbrigade.

De Reddingsbrigade kreeg vanuit de brandweer ook een nieuw voertuig

Lifeguards gezocht

Eerder dit jaar deed de reddingsbrigade al een oproep voor het werven van nieuwe lifeguards. Niet zonder succes, want imiddels zijn er zo'n 20 nieuwe lifeguards opgeleid om de IJburgse post te bemannen. Stadsdeel  Oost heeft er voor gezorgd dat er naast lifeguards ook toezichthouders op Blijburg komen. Bij dagen met mooi weer zullen zij van 10.00 tot 19.00 uur op het strand aanwezig zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938