Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanaf vandaag mag je ook zonder afspraak prikken op alle locaties in de stad

17 juli 2021, 10.13 uur · Aangepast 17 juli 2021, 15.38 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Mensen die nog geen afspraak hebben voor hun eerste coronavaccinatie kunnen vandaag op alle locaties in de stad binnen lopen om zich al te laten vaccineren. Er is veel ruimte bij de locaties en die wil de GGD benutten om zoveel mogelijk mensen te prikken.

Dit geldt volgens de GGD niet voor mensen die al een afspraak hebben staan voor hun eerste of tweede prik. "Die afspraak blijft gewoon staan", aldus een woordvoerder van de GGD Amsterdam. Aan AT5 melden sommigen echter dat het ze ondanks dat toch is gelukt om zich zonder afspraak voor de tweede keer te laten vaccineren, omdat ze hun eerste prik al meer dan 21 dagen geleden hebben laten zetten.

Gisteren was het overigens ook al mogelijk om zonder afspraak naar binnen te lopen. "We hopen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren."

De vaccinatielocaties in Amsterdam zijn volgens de GGD de RAI, sportcentrum Caland, de NDSM-loods en de AFAS Live. Wel laten meerdere mensen weten dat ze vandaag nog niet in de NDSM-loods terecht konden. Het systeem zou pas maandag geschikt zijn om zonder afspraak te prikken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938