Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vaccinatie-unit GGD in Nieuw-West verwijderd na intimidatie en vernieling door boze jongeren

16 juli 2021, 12.00 uur · Aangepast 16 juli 2021, 15.08 uur · Door Roos Gerritsen

De mobiele vaccinatie-unit op de Willem Roelofsstraat is afgelopen dinsdagavond gesloten na een incident met een groep jongeren. Daarbij werd onder meer een steen door een autoruit van een beveiliger gegooid. De sfeer was zo onveilig dat de GGD uiteindelijk heeft besloten de vaccinatie-unit dezelfde avond nog te verwijderen.

Gespannen

Volgens een betrokkene was de sfeer op dinsdagavond 13 juli gespannen. "Zo'n 25 jongeren waren in de straat aan het rondhangen en schreeuwen en schelden naar de medewerkers." De jongeren gedroegen zich provocerend, beveiligers en medewerkers van de GGD werden geïntimideerd. Toen er een derde beveiliger aankwam met zijn auto escaleerde situatie: zo werd er een steen door een autoruit van de zojuist gearriveerde beveiliger gegooid.

Aanhouding

De politie bevestigt dat het voertuig van een beveiliger beschadigd is geraakt. Er is een verdachte aangehouden voor vernieling, intimidatie en belediging. De beveiliger heeft aangifte gedaan en de verdachte zit momenteel nog vast.

Quote

"De politie liet weten bang te zijn dat de unit in de fik zou gaan, als ze hem niet die avond zouden sluiten."

Betrokkene

Onrust

Na de aanhouding bleef de sfeer onrustig. Na overleg met de politie en de gemeente besloot de GGD dezelfde avond nog om de unit te verwijderen. Een woordvoerder van de GGD laat weten: "Op het moment dat de beveiligers en de medewerkers aangaven dat ze de situatie niet meer veilig vonden, hebben wij in overleg met de gemeente besloten die avond om de unit te verwijderen. We wilden verdere escalatie voorkomen." 

De betrokkene meldt dat er inderdaad angst was dat de situatie nog verder uit de hand zou lopen. "De politie liet weten bang te zijn dat de unit in de fik zou gaan, als ze hem niet die avond zouden sluiten."

'Gedoe'

Volgens de politie is er al langer gedoe rondom de unit aan de Willem Roelofsstraat. De GGD zou, volgens hen,  voorafgaand niet goed met bewoners heb afgestemd dat de unit daar zou komen. Meerdere bewoners zouden onvrede hebben geuit over de herrie die het aggregaat maakt die bij de unit staat.

Nieuwe locatie

Nieuw-West is een van de stadsdelen met een lage vaccinatiegraad. De GGD laat weten in overleg met de gemeente een nieuwe locatie in de buurt te gaan zoeken. "Dit gebeurt op  heel korte termijn en op een goede plek", aldus een woordvoerder van het stadsdeel. "Als dat zover is, informeren we omwonenden, net als in eerdere situaties rond andere vaccinatielocaties."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938