Stad

NL
V

Schinkelbuurt bezorgd om komst tijdelijke scholen: "Duizend leerlingen moeten straks door onze straat"

28 juli 2021, 07.00 uur · Aangepast 29 juli 2021, 09.17 uur · Door Frederieke Weel

Bewoners van het Schinkelwartier maken zich zorgen over de komst van twee nieuwe scholen op de hoek van het Spijtellaantje en de Generaal Vetterstraat. Het gaat om twee tijdelijke gebouwen voor een basisschool en vier middelbare scholen. De bewoners vrezen voor de drukte: "Dit wordt chaos."

Het zou een tijdelijke huisvesting worden voor maximaal vijf jaar, inmiddels zijn dat er al tien. Tijdens de verbouwing van één basisschool en vier middelbare scholen uit Zuid moeten ruim 1200 leerlingen naar een industrieterrein van het Schinkelkwartier. Volgens bewoners Yoani Kuiper en Tom Jonker is de wijk daar nog niet klaar voor en wordt er niets gedaan aan de voorzieningen en infrastructuur.

Straks moeten alle scholieren door één straat rijden, het nu nog rustige Spijtellaantje. Naast de meer dan duizend scholieren, komen veel basisschoolkinderen met hun ouders mee en blijven de middelbare scholieren in de pauzes niet binnen de school, waardoor de buurt vreest voor verkeershinder. 

"Er is niks, het is een industrieterrein. Dus die zullen in de pauze allemaal naar het Hoofddorpplein gaan, met alle overlast voor ons als gevolg" zegt Jonker. 

Quote

"Scholieren zullen in de pauze allemaal naar het Hoofddorpplein gaan, met alle overlast voor ons als gevolg"

tom jonker. buurtbewoner

De gemeente laat weten de zorgen die bewoners hebben over verkeersdoorstroming te begrijpen. "Er loopt op dit moment een verkeerskundig onderzoek in het gebied en de verwachtingen voor de toekomst," vertelt een woordvoerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938