Start van hoofdcontent

Stad

nl

Westerkerk in regenboogkleuren vanwege Pride

29 juli 2021, 15.18 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Westerkerk wordt vanaf vandaag verlicht in de kleuren van de regenboog. Omroep KRO-NCRV wil hiermee de acceptatie van de lhbtq-gemeenschap bevorderen.

KRO-NCRV wil met de in regenboogkleuren verlichte kerk de boodschap ‘liefde is voor iedereen’ verspreiden. Naast de speciale verlichting maakt de omroep op donderdag en vrijdag vanuit de kerk ook diverse radioprogramma’s die in het teken staan van dit thema, zoals De Wild in de middagDe Staat van Stasse en Volgspot.

Liefde is voor iedereen en niemand mag daarin gediscrimineerd worden", zegt directievoorzitter Peter Kuipers over de actie van zijn omroep. "Daarom hangen wij, samen met de kerk, de regenboogvlag uit!”

Initiatief

De verlichtingsactie is een initiatief van Klaas van Kruistum, die al eerder actievoerde over dit onderwerp. Zo was hij eind juni op Schiphol om vertrekkende Oranjesupporters een regenboogvlag mee te geven met hierop Hongaarse tekst ‘A szerelem mindenkié’, wat ‘Liefde is voor iedereen’ betekent.

De Westerkerk is elke werkdag geopend en vrij toegankelijk voor bezoekers tussen 11.00 en 15.00 uur. Hij blijft tot zondag 8 augustus verlicht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938