Start van hoofdcontent

Stad

nl

GGD zet dj's in om jongeren te motiveren voor een prik, maar helpt dat?

1 augustus 2021, 20.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Om jongeren te motiveren zich te laten vaccineren, werden dit weekend dj's ingezet bij de NDSM-loods in Noord. Je kon hier zonder afspraak gewoon binnen lopen voor een prik. De GGD doet dit om de drempel voor met name jongeren om zich te laten vaccineren te verlagen. 

De zaal zat vandaag niet heel erg vol. Eén van de gevaccineerden vreest dat de dj's jongeren niet echt over de streep zullen trekken. "Nee, dat denk ik niet, het voelt een beetje knullig, het is ook niet echt een feestje. Jongeren zijn ook niet dom. Je kan gewoon tegen ze praten, het zijn geen vierjarigen die je motiveert met een dj."

Erg druk was het niet in de NDSM-loods

Karo Rozeboom, vaccinatiecoördinator bij de GGD, hoopt toch dat alle beetjes helpen: "We doen dit om de drempel wat te verlagen, jongeren die denken: ik wil die prik wel, maar ik heb geen afspraak gemaakt. Je kan hier gewoon makkelijk binnenlopen. Natuurlijk, mensen die absoluut tegen zijn zul je niet overhalen, maar mensen die het wel van plan zijn maar geen afspraak maken kan je misschien wel over de streep trekken."

Festival De Zon

Vandaag zou eigenlijk festival De Zon plaats hebben gevonden in de NDSM-loods. Hiervoor waren de geplande vaccinaties van dit weekend verplaatst naar een andere locatie. Nu het festival toch niet door mag gaan, heeft de GGD besloten de locatie alsnog open te houden om te prikken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938