Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groot onderhoud aan de Ceintuurbaan: "Het lag schots en scheef"

6 augustus 2021, 13.14 uur · Aangepast 6 augustus 2021, 14.09 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

De werkzaamheden aan de Ceintuurbaan zijn van start gegaan. Tussen de Ferdinand Bolstraat en de Tweede van der Helststraat wordt de straat aangepakt. Het AT5-programma Het Verkeer gaat langs om de werkzaamheden te bekijken.

AT5

Het zonnetje schijnt als wij aankomen bij de normaal bruisende Ceintuurbaan. Toezichthouder John Buisman legt uit waarom de weg afgesloten is en het onderhoud nodig is. "De asfaltlaag was in zeer slechte staat, deze moeten wij vervangen om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan."

Buisman vertelt welke werkzaamheden ze precies gaan uitvoeren de komende tijd: "Het asfalt wordt verwijderd, daar komt nieuw asfalt op. Daarnaast bestraten wij de parkeervakken en trottoirs opnieuw en vervangen wij een gasleiding."

Werkman op de Ceintuurbaan
Quote

"Je wilt met je VanMoof fiets natuurlijk zo geruisloos mogelijk door Amsterdam flaneren toch?"

fietser

De Amsterdammers die wij spreken vinden het werk aan de weg hard nodig. "Het lag schots en scheef, dus erg goed." Een jonge Amsterdammer denkt vooral aan de voordelen van de nieuwe bestrating voor zijn fietsplezier."Je wilt met je VanMoof fiets natuurlijk zo geruisloos mogelijk door Amsterdam flaneren toch?"
Een bewoonster vertelt dat de buurt goed op de hoogte was van de werkzaamheden. "Maar het is wel veel herrie", voegt ze toe.

Ceintuurbaan vier weken afgesloten

De Ceintuurbaan, tussen de Ferdinand Bolstraat en Tweede Van der Helststraat/Sarphatipark, is in beide richtingen afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voetgangers kunnen langs het werk. De afsluiting duurt in totaal vier weken, tot ongeveer eind augustus.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden