Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meest esthetische Pride-foto "verbeeldt wat hopelijk vanzelfsprekend zal blijven"

10 augustus 2021, 21.43 uur · Aangepast 10 augustus 2021, 21.56 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Celebrating Diversity / Jan van Breda

De fotowedstrijd van de Pride is onder meer gewonnen door Jan van Breda. Er werden meer dan 13.000 foto's ingezonden, maar drie daarvan belanden in de geschiedenisboeken. De fotografen krijgen ook ieder een prijs van 2500 euro. 

De organisatie van de Pride deed eerder een oproep om de meest iconische, betekenisvolle en esthetische foto’s voor 25 jaar Pride Amsterdam in te sturen kreeg. Er werd uiteindelijk een selectie van vijftigfoto's gekozen voor de buitententoonstelling 'Celebrating Diversity' in het Vondelpark en daaruit werden door een vakjury onder leiding van Cornald Maas drie winnaars gekozen.

Zo is de meest esthetische foto van Jan van Breda. "Deze foto verbeeldt, in zijn compositie -kind op de voorgrond, mannen die zich voorbereiden op Canal Parade op de achtergrond, iedereen druk met z’n eigen bezigheden en fascinaties- subliem wat hopelijk vanzelfsprekend zal blijven: dat we, niet gehinderd door vooroordelen, en haast argeloos, allemaal naast elkaar mogen en kunnen bestaan", stelt de jury.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938