Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Duizenden deelnemers aan Pride Walk: "We genieten er echt van"

7 augustus 2021, 15.11 uur · Aangepast 8 augustus 2021, 09.52 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Amsterdam Pride viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Geen botenparade en straatfeesten, maar de Pride Walk ging wel door. Duizenden mensen liepen van het Martin Luther Kingpark richting het Centraal Station.

Van COC Brabant, Pride and sports tot Queers for climate, diverse groepen hadden zich aangemeld om zaterdagmiddag om 14.00 uur mee te gaan lopen met de Pride Walk.

De protestmars is één van de weinige grootschalige activiteiten die dit jaar door kon gaan voor de Pride Amsterdam. "We hebben het heel erg naar ons zin", zei een van de deelnemers. "We genieten er echt van."

Initiatiefnemer Daan Smeelen keek er naar uit, vertelde zij vooraf: "In 2012 ben ik op het idee gekomen, en in samenwerking met stichting Homomonument en Pride Amsterdam zijn we de eerste Pride Walk gestart. Ik ben enorm blij dat het dit jaar toch door kan gaan en heb er heel veel zin in."

AT5 en NH Amsterdam deden live verslag van deze protestmars voor de regenbooggemeenschap. Kijk de hele liveuitzending hier terug:

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938