Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beperkt trein- en metroverkeer door werkzaamheden station Zuid

19 augustus 2021, 10.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij station Zuid wordt dit weekend gewerkt aan een tweede reizigerspassage. Door de werkzaamheden is er beperkt trein- en metroverkeer mogelijk.

Webcam Zuidasdok

De werkzaamheden beginnen vanavond om 20.00 uur. Vanaf dat tijdstip rijden er minder treinen van en naar het station. Vanaf morgenochtend rijden er eveneens minder metro's. Naar verwachting rijden de treinen en metro's vanaf maandagochtend weer de normale dienstregeling.

Bij het station wordt het hele weekend gewerkt aan de Brittenpassage, de toekomstige tweede reizigerstunnel van station Zuid. Het dak van de stationspassage bestaat uit zeven delen van zo'n 70 meter lang. Een deel werd eind 2019 op zijn plek geschoven, dit weekend volgen het tweede en derde dakdeel. Dit gebeurt vanaf een bouwterrein tussen de metrosporen, vlak naast het station.

Het schuiven van de drie miljoen kilo wegende dakdelen is voor belangstellenden van dichtbij te bekijken. De organisatie stelde een inschrijfformulier open waar zij zich konden aanmelden. Ook is er een webcam met livebeelden van de werkzaamheden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938