Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Matchday: begint Ajax met Berghuis of Klaassen tegen Beşiktaş?

28 september 2021, 10.01 uur · Aangepast 28 september 2021, 10.41 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax kan de koppositie in de poule van de Champions League goed verstevigen vanavond tegen de Turkse kampioen Beşiktaş. De ploeg van Erik ten Hag is de laatste weken in topvorm en bij de Turken is het halve elftal geblesseerd. De Johan Cruijff Arena is stijf uitverkocht.

De grote vraag is of Steven Berghuis weer op '10' staat of dat Davy Klaassen weer terugkeert in de basis. Klaassen was tot de interlandperiode onomstreden als schaduwspits, leverde in Oranje tegen Turkije de bijna perfecte wedstrijd af, maar hield er een buik-/liesblessure aan over.

Tijdens de afwezigheid van Klaassen, maakte Berghuis een uitstekende indruk op de opengevallen plaats. In de vijf wedstrijden zonder Klaassen scoorde Berghuis drie keer en leverde hij vijf assists.

De wedstrijd begint al om 18.45 uur, daarom roept Ajax de fans op om op tijd te komen. Elke supporter krijgt een extra controle vlak voor de ingang. Dat moet een bewijs zijn uit de coronacheckapp: een herstelbewijs, negatief testbewijs of een bewijs van volledige vaccinatie.

De verwachting is dat dat behoorlijk vertragend kan werken. Dat de fans tijdens de avondspits naar het stadion moeten reizen helpt ook niet mee. De poorten van het stadion gaan al om 16.45 uur open.

De eerste wedstrijd twee weken geleden in Lissabon was een gedenkwaardige. Ajax won met 1-5 van Sporting en spits Haller maakte er vier. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938