Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kermiskoning Frans Stuy niet blij met verplichte coronacheck: "Je wordt genaaid waar je bij staat"

3 november 2021, 17.27 uur · Aangepast 4 november 2021, 13.50 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Kermiskoning Frans Stuy is er wel klaar mee, nu ook zijn kermis op het NDSM-terrein in Noord verplicht is om vanaf komend weekend aan de bezoekers een coronatoegangsbewijs te vragen. "Je wordt genaaid waar je bij staat man. Elke keer weer, fuck you."

Het demissionaire kabinet kondigde gisteravond aan dat de coronapas op meer plekken wordt ingevoerd, waaronder in sportscholen, zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea. Ook op de kermis moeten bezoekers een QR-code laten zien.

"De security moet naar voren toe, die moet iedereen gaan scannen. We hebben hekken om het kermisterrein heen. Het is heel vervelend, dat meen ik echt", aldus Stuy. "De mensen willen gewoon het terrein oplopen en die willen er ook weer aflopen."

Tommy Boesveld is lid van de stuurgroep van de kermisexploitanten. Om de drempel voor de bezoekers van de kermis zo laag mogelijk te houden, wil hij alleen de mensen die van een attractie gebruikmaken, een qr-code vragen. "De mensen kunnen openbaar op dat terrein lopen, net zoals in de winkelstraat, en wil je van een attractie gebruikmaken, dan kan je je laten scannen bij de kassa."

Stuy heeft de kermis in het Westerpark van volgende week afgeblazen, omdat hij bang is dat dat het demissionair kabinet tegen die tijd de maatregelen weer zal aanscherpen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938