Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Bewoners Eenhoorngebied starten petitie tegen erotisch centrum

11 december 2021, 09.36 uur · Aangepast 11 december 2021, 10.24 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: artist impression erotisch centrum - Thijs Wolzak / Moke Architecten

Met een deze week gestarte online handtekeningenactie hopen bewoners en ondernemers een erotisch centrum in het Eenhoorngebied te voorkomen. Het gebied is genoemd als een van de acht opties.

Volgens de opsteller van de petitie is de buurt ongeschikt en moet het gebied van de shortlist worden verwijderd. Een erotisch centrum zou er niet gepast zijn omdat het een autoluw gebied is, het 'zeer kinderrijk' is en bedrijven en burgers investeringen hebben gedaan zonder dat ze wisten dat het centrum er mogelijk zou komen.

Het gaat dan ook bijvoorbeeld om bewoners die hun huis zelf hebben laten ontwerpen en bouwen. Nieuwe bewoners zouden hier hun toekomst 'zonder erotisch centrum zien'. De petitie heeft op dit moment 62 handtekeningen.

Petities.nl

Als het aan het stadsbestuur ligt, wordt er over een paar jaar een 'wezenlijk' aantal prostitutieramen op de Wallen gesloten. De sekswerkers kunnen dan in plaats van die ramen een kamer huren in het nieuwe erotisch centrum. De plek daarvoor is dus nog niet bepaald. Andere opties zijn onder meer het Hamerkwartier in Noord, Arenapoort in Zuidoost en Sloterdijk in Nieuw-West.

Hellingbaan

Er is wel een ontwerp voor het centrum gemaakt. Daarbij is uitgegaan van zo'n honderd kamers. Bezoekers kunnen via een 'hellingbaan', die niet vanaf straat zichtbaar is, langs de ramen en horeca lopen. De baan geeft volgens het stadsbestuur 'veel meer mogelijkheden om grip te houden op de bezoekers en overlast en onveilige situaties te voorkomen'.

Eind dit jaar worden de locatiecriteria definitief vastgelegd, volgend jaar wordt volgens planning door de gemeente een voorkeurslocatie uitgesproken. Daarna duurt het nog tussen de 3,5 en tien jaar totdat het gebouw daadwerkelijk gebruikt kan worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938