Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie vinden dat Ten Hag dit jaar goed naar hen luisterde

27 december 2021, 20.08 uur · Aangepast 29 december 2021, 14.44 uur · Door Sammie van den Broek

Kale en Kokkie kijken in een extra lange aflevering terug op een Ajax-jaar vol ups en downs. Zo vinden ze dat de instelling van de spelers tijdens wedstrijden tegen zwakke tegenstanders beter kon, maar hebben ze ook een compliment voor coach Erik ten Hag.  

"Je kunt altijd verliezen als je tegenstander beter is", zegt Kokkie. "Als je straks in de Champions League Manchester City loot op een topdag. En die spelen je van het kastje naar de muur en je gaat met 3-1 van het veld af. Oké, dan heb je verloren. Maar van een Twente verliezen of tegen Heracles gelijk. Dat soort dingen. Dat moet niet mogen. Wat kan er dan beter? Een stukje instelling." 

Het supportersduo is het wel eens met de stelling dat Ten Hag de beste Ajax-coach is van de afgelopen tien jaar. Volgens Kokkie heeft de trainer de afgelopen drie jaar veel bijgeleerd. "Af en toe heeft hij goed geluisterd naar onze tips. Wat dan zei hij wel heel stoer in een interview 'nee', en een week later ging hij het toch doen. Als hij blijft luisteren, mag hij nog even door."

Dat vindt Kale ook. "Dan mag hij een jaartje bijtekenen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938