Start van hoofdcontent

Stad

nl

Legobeeld André Hazes gestolen: "Geef hem elk kwartier een blikje bier"

29 december 2021, 18.00 uur · Aangepast 30 december 2021, 11.44 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Legobeeld van André Hazes dat in de zomer van 2020 op de Dam is geplaatst is gestolen. Waarschijnlijk is het in de nacht van maandag op dinsdag verdwenen. En dat moet best wat moeite gekost hebben, want het beeld was extra verzwaard en hufterproof gemaakt nadat het eerder al een keer is vernield. Horecaondernemer Won Yip baalt ervan, hij heeft er samen met André's weduwe Rachel voor gezorgd dat het beeld op de Dam zou komen.

Yip, uitbater van een aantal horecazaken op de Dam, denkt wel dat het een ludieke actie is en heeft een tip voor de dief. "Ik geloof in het goede van de mens. Dus geef hem om te beginnen om het kwartier een blikje bier en dan ga ik er vanuit dat het beeld na oud en nieuw teruggeplaatst wordt."

"Als het niet ludiek is vind ik het hondsbrutaal. Rachel en ik hebben dit bekostigd om de stad een klein beetje op te vrolijken in coronatijd. En dan is het heel sneu dat iemand de brutaliteit heeft het beeld zich toe te eigenen."

De gemeente heeft het beeld in ieder geval niet weggehaald. Ook de kunstenaar, Streetart Frankey, heeft geen idee waar het is gebleven.

Het is niet de eerste keer dat er iets aan de hand is met het legobeeld van Hazes. Zes dagen nadat het was onthuld werd het beeld vernield en ging er iemand vandoor met het hoofd van André. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938