Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Forum voor Democratie doet weer mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam

29 december 2021, 19.41 uur · Aangepast 30 december 2021, 09.44 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Forum voor Democratie doet de komende gemeenteraadsverkiezingen weer mee in Amsterdam. Dit maakte de partij vanavond bekend. Vier jaar geleden deed FvD voor het eerst mee en dat was een succces, de partij kwam met drie zetels in de gemeenteraad. 

Inter Visual Studio

Een van die zetels werd destijds ingenomen door lijsttrekker Annabel Nanninga. Zij stapte vorig jaar november uit Forum voor Democratie omdat ze vond dat haar partij te extremistische opvattingen had. Anton van Schijndel, die eerder dat jaar door Nanninga uit de partij werd gezet na een meningsverschil, ging onder een andere naam in de raad verder. Nadat Nanninga en Kevin Kreuger uit de FvD zijn gestapt en onder JA21 verder gingen, keerde Van Schijndel terug naar de FvD en opereerde toen weer namens deze partij in de raad.

In het partijprogramma staat onder meer dat ze 'voor afschaffing van de buitenproportionele' coronamaatregelen zijn. Ook pleit de partij voor een vrije samenleving zonder testen, prikbussen en BOA’s die 'de discriminerende QR-codes' moeten handhaven. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938