Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arenatunnel gesloten vanwege veiligheidsredenen: "Constructief is de tunnel veilig"

10 januari 2022, 13.00 uur · Aangepast 10 januari 2022, 14.09 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

Ook in 2022 worden weer veel geplande wegwerkzaamheden uitgevoerd. Maar soms zijn er ook ongeplande werkzaamheden, zoals die van de onderdoorgang van de Johan Cruijff ArenA, de Arenatunnel. De tunnel is voor onbepaalde tijd afgesloten vanwege veiligheidsredenen.

AT5

De makers van het AT5-programma Het Verkeer  gaan met een frisse blik achter de camera het nieuwe jaar in. En waar beter het nieuwe jaar te beginnen dan op een plek waar veel Amsterdammers warme gedachten bij koesteren. De Johan Cruijff ArenA!

Het is minder goed nieuws dat de tunnel die onder de ArenA doorloopt dicht is. Maar wie bang is dat de tunnel nu opeens instort, en het geliefde stadion met zich meesleept, hoeft zich geen zorgen te maken vertelt veiligheidsbeambte Marije Bockholts.

"Constructief is de tunnel veilig. Het gaat echt met name om de vluchtweg, want uit onderzoek is gebleken dat deze niet voldoet in het geval van bepaalde branden", vertelt de veiligheidsbeambte. "De gemeente gaat kijken of er op korte termijn maatregelen te nemen zijn waardoor de tunnel weer veilig is, zodat de tunnel in afwachting van de komende renovatie toch weer open kan."

Quote

"Ik kan gewoon parkeren en daar kom ik voor"

voorbijganger

De parkeergarage P1, onder het ArenA complex, blijft wel open. En dat komt goed uit voor de mensen die even wat willen ophalen bij de vele winkels gelegen op de Johan Cruijff Boulevard. "Ik kan gewoon parkeren en daar kom ik voor. Dus ik hoef er niet doorheen te rijden", vertelt een voorbijganger.

Maar de sluiting is niet voor iedereen even handig."Er zijn hier heel veel kantoren. De sluiting maakt het heel moeilijk voor de mensen met auto's om die te bereiken", vertelt een vrouw onderweg naar haar werk.

Quote

"Het mooie van het werk is dat je elke keer weer nieuwe mensen ontmoet"

verkeersregelaar
Verkeersregelaars

Ondertussen sturen twee vrolijke verkeersregelaars mondjesmaat wat verbaasde automobilisten weg. "Het mooie van het werk is dat je elke keer weer nieuwe mensen ontmoet", vertelt een van de twee. "Je hebt mensen die positief reageren, maar je hebt ook mensen die negatief reageren. Maar gewoon blijven lachen en je werk doen."

Datum opening van de tunnel nog onduidelijk

"Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de tunnel weer opengaat", vertelt Bockholts. "Dat hangt echt af van het onderzoek dat nu uitgevoerd gaat worden om te kijken naar mogelijke maatregelen. De resultaten van dat onderzoek verwachten wij in het voorjaar. In de tussentijd wordt het verkeer omgeleid via bebording."

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden