Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nicht vermoorde Rosleny dankt arrestatie verdachte aan Peter R. de Vries: "Door hem staan we hier"

2 februari 2022, 13.00 uur · Door Ronald Olsthoorn

Na ruim vijf jaar pakte de politie anderhalve week geleden voor het eerst een verdachte op in de zaak van de vermoorde Rosleny Magdalena. In november 2016 werd de vrouw in Zuidoost doodgeschoten nadat ze 's morgens haar dochtertje naar school had gebracht. 

AT5

Haar nichtje Shulesca de la Croes bleef de afgelopen jaren onvermoeibaar strijden om de waarheid boven tafel te krijgen: "Ik heb wel altijd gezegd: ik geef nooit op. En ik zie nu waarvoor de moeite was."

Al zat ook zij weleens bij de pakken neer, maar op die momenten was het misdaadverslaggever Peter R. de Vries die de moed erin hield. Twee jaar geleden ging hij zich met de zaak bemoeien die volgens hem opgelost moest worden. 

Quote

"Ik barstte in huilen uit toen de politie het naar buiten had gebracht"

Shulesca de la croes, nicht van Rosleny magdalena

Na de moord op De Vries kwam Shulesca in contact met zijn zoon Royce. Samen met zijn zus Kelly ontfermen zij zich over een aantal dossiers die hun vader niet met rust kon laten. "De zaak van Rosleny was een van die zaken", vertelt De Vries op zijn kantoor, "en ik realiseer me dat ik niet mijn vader ben, voor hem gingen echt wel meer deuren open dan voor mij, maar toch kijken we samen van: goh, wat kunnen we voor jou en je familie doen."

Rosleny Magdalena
Quote

"Los van dat het fijn is om te helpen, helpt het ons ook een beetje bij de verwerking"

Royce de vries over de inspanningen van hem en zijn zus

De arrestatie van de 29-jarige vrouw is een opsteker, maar De Vries wil nog niet van een doorbraak spreken: "Het is heel fijn dat er iemand is aangehouden, het is heel fijn dat er een ontwikkeling in de zaak zit, maar inderdaad, het is nog niet in de categorie: er is een dna-match met een daderspoor, of daar hebben we in ieder geval nog geen informatie over gekregen."

Ook bij Shulesca overheerst soms nog een dubbel gevoel; aan de ene kant blijdschap, aan de andere kant rijt de arrestatie oude wonden open. "Maar ik wil één iemand echt noemen die dit heeft laten gebeuren en dat is Peter. Door hem zijn we nu hier, daar ben ik van overtuigd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938