Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nicht Rosleny Magdalena sprak De Vries vlak voor aanslag: "Nooit geweten dat het ons laatste gesprek zou zijn"

18 juli 2021, 21.00 uur · Aangepast 25 juli 2021, 08.02 uur · Door Sammie van den Broek

Het overlijden van Peter R. de Vries is ook hard aangekomen bij Shulesca de la Croes, de nicht van Rosleny Magdalena. Ze had een dag voor de moordaanslag op Peter R. De Vries nog telefonisch contact met hem. "Hij zei tegen mij: 'Shulesca, geef nog niet op er komt gerechtigheid'", vertelt De La Croes. 

De 28-jarige Rosleny Magdalena werd vijf jaar geleden vermoord. Op klaarlichte dag, midden op straat in Holendrecht. Drie jaren verstreken zonder dat een verdachte werd aangehouden. 

In 2019 dook misdaadjournalist Peter R. de Vries in de zaak. Het was het begin van een goede band tussen De Vries en de nabestaanden van Rosleny Magdalena. "Elk moment dat ik Peter sprak was er nooit een zin dat hij zei: 'Ik geef nu op''', vertelt Shulesca zichbaar geëmotioneerd. 

Rosleny Magdalena
Quote

"Mijn overtuiging is dat het kan. En dan moet het ook"

Peter R. De Vries over zaak-magdalena in 2019

"Een moeder die even haar kind naar school brengt en dan zomaar wordt doodgeknald, dat tart toch je werkelijkheidsbesef? Je gaat 's ochtends weg en zegt je kind bij school gedag, 'tot straks lieverd', en dat straks komt helemaal niet", zei Peter R. de Vries in 2019 over de zaak.

Hij dacht toen dat er - ondanks de lange periode na de moord - toch nog antwoorden konden komen. "Daarom wil ik er ook alles aan doen om iedereen te stimuleren om nog een tandje bij te zetten en meer moeite te doen waardoor de zaak opgelost kan worden. Mijn overtuiging is dat het kan. En dan moet het ook."

Onbekende dader

Magdalena werd doodgeschoten toen ze haar 6-jarige dochter met de fiets naar school bracht. Ze bezweek aan haar verwondingen op een brug aan de straat Maldenhof. De politie liet snel daarna weten dat Magdalena niet in hun systemen voorkwam. Er werden beelden vrijgegeven van een fietser, gehuld in regenpak en rijdend op een damesfiets, die haar mogelijk zou hebben opgewacht.

Quote

"Peter was de persoon die mij hoop en kracht gaf om door te gaan"

Shulesca de la Croes

"Peter was de persoon die mij hoop en kracht gaf om door te gaan", zegt De la Croes. Shulesca zal één zin die de misdaadjournalist tegen haar zei nooit vergeten: "Shulesca, dit zal wel een lange adem worden, maar die wil ik wel samen met jou doen." Maar opgeven is geen optie voor Shulesca. "Dat zouden Rosleny en Peter niet gewild hebben."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938