Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Tadic vertrouwt op goede afloop return tegen Benfica: "Wij zijn de betere ploeg"

24 februari 2022, 07.00 uur · Aangepast 24 februari 2022, 07.11 uur · Door Sammie van den Broek & Quirien Euwe

2-2 werd het woensdagavond in Lissabon na een enerverend duel. Twee keer kwam Ajax op voorsprong tegen Benfica, twee keer kwamen de Portugezen langszij. Erik ten Hag sprak achteraf over "een tweeslachtig gevoel", maar ook zeker van "een goed resultaat." Ook aanvoerder Dusan Tadic is vol vertrouwen voor de return.

"Ik denk dat we allemaal hebben gezien dat er meer in had gezeten", zei Ten Hag. "Die tegengoal, die 2-2, dat is wel een vorm van naïviteit. Daar moeten wij lering uit trekken. Het mag ons niet gebeuren dat je, als je 2-1 voorstaat, met twee verdedigers ten aanval trekt." 

Te laag tempo

Ook Tadic zag na rust een ander Ajax dan in de eerste helft. Volgens hem was er een verschil in baltempo. "En we namen verkeerde beslissingen. Ik denk dat we het qua tempo in de eerste helft goed deden, maar in de tweede helft speelden we in een te laag tempo." De Serviër was na afloop van het duel dan ook niet tevreden met het resultaat. "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want Benfica had al twintig wedstrijden in de knock-outfase niet verloren, maar als je voor Ajax speelt ben je altijd boos als je niet wint."

Toch is Tadic vol vertrouwen dat het over drie weken in de return goedkomt en Ajax 'gewoon' in de koker gaat voor de kwartfinale van het miljardenbal. "Dat moet, dat is ons doel. Ik denk dat wij het betere team zijn en we moeten het nu thuis gaan doen, in Amsterdam." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938