Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bidden voor Oekraïne in Noorderkerk: "Een antwoord geven op terreur en oorlog"

3 maart 2022, 07.00 uur · Aangepast 3 maart 2022, 08.27 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In de Noorderkerk is gisteravond stilgestaan bij de de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Samen met gelovigen van de Russisch-Orthodoxe kerk werd gebeden voor vrede. Ook in de Westerkerk was een speciale gebedsdienst. 

"Samen delen wij het verlangen om vrede." De gebedsbijeenkomst in de Noorderkerk wordt geleid door buurtdominee Dick Wolters. "Samen met de kerken en christenen wereldwijd hebben we vandaag gekozen als een dag van gebed om vrede. En het is mooi om wereldwijd met alle christenen samen verenigd te zijn in gebed. Om zo een antwoord te geven op terreur en oorlog."

Bij de dienst waren ook gelovigen van de Russisch-Orthodoxe parochie Heilige Nicolaas aanwezig. Victor Lagodin is daar lid van de parochieraad. Zelf is hij van Russische afkomst. "We hebben de gelegenheid om in de Noorderkerk bijeen te komen en te bidden voor de vluchtelingen. En om te gedenken dat zoveel mensen in de ellende terecht zijn gekomen. Het is een ramp wat daar gebeurt, een tragedie voor de mensen. En samen kunnen we bidden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938