Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verhuurder wil contract met Russische expat opzeggen vanwege nationaliteit

4 maart 2022, 10.24 uur · Aangepast 4 maart 2022, 16.57 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een expat heeft van haar verhuurder een huuropzegging gekregen omdat ze de Russische nationaliteit heeft. Dat zegt Stichting !WOON, bij wie ze melding heeft gemaakt.

AT5 / Luuk Koenen

De Russin ondertekende op 1 januari een huurovereenkomst van twaalf maanden, laat woordvoerder Gert Jan Bakker namens de stichting weten. "Zij ontving afgelopen week plots een bericht van de verhuurder met het verhaal dat gezien alle sancties jegens Rusland, de verhuurder de huur onmiddellijk opzegt. De vrouw zou dus uit haar huis moeten op basis van nationaliteit, dat kan niet."

De vrouw krijgt juridische hulp van haar werkgever. Volgens Bakker hoeft ze haar huis niet uit omdat opzeggen vanwege nationaliteit geen gegronde reden is. "Ze heeft wel een tijdelijk huurcontract, van twaalf maanden, dus dan zal ze er wel uit moeten."

Om welke verhuurder het gaat, wil hij niet zeggen. Het gaat in ieder geval om een 'middelgrote speler' met meerdere panden in de stad.

Kamerlid Pieter Omtzigt heeft op het bericht van !WOON gereageerd. "Sancties en strafmaatregelen zouden gericht moeten zijn op de Russen die de oorlog begonnen zijn en zeker niet op Russische burgers die in ons land verblijven."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938