Start van hoofdcontent

Politiek

nl

F-Side wil voor wedstrijd Ajax-Benfica entrada houden

13 maart 2022, 16.08 uur · Aangepast 13 maart 2022, 18.04 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De F-side heeft via sociale media een entrada aangekondigd voor de wedstrijd tegen Benfica in de Johan Cruijff Arena. Een entrada is een grootschalige sfeeractie, waarbij vaak duizenden fans aanwezig zijn. De gemeente zegt dat er wel voorwaarden gelden voor zo'n entrada. 

ENTRADA!!! BE THERE 🔥🔥🔥 ❌ ❌ ❌

Posted by F-side on Sunday, March 13, 2022

Normaal gesproken wordt er vuurwerk afgestoken bij een entrada, maar het is niet duidelijk of dat dit keer weer de bedoeling is. Supporters wordt gevraagd zich om 18.30 uur te melden bij station Bijlmer Arena. 

"Een sfeeractie moet kunnen, het is een belangrijke wedstrijd voor Ajax en de supporters", laat een woordvoerder van burgemeester Halsema weten. "Daar zitten wel duidelijke grenzen aan: geen vuurwerk en gezichtsbedekkende kleding en niet onder het viaduct aan de westzijde van de Arena."

Voor de wedstrijd tegen Juventus in 2019 werd de entrada met vuurwerk verboden. Toen supporters toch vuurwerk afstaken, werden er twee waterkanonnen ingezet. Burgemeester Halsema zei een paar maanden later dat entrada's alleen nog, zonder vuurwerk, op het Arenapark mochten plaatsvinden.

De wedstrijd begint dinsdag om 21.00 uur. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Champions League.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938