Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pand in Kinkerstraat gekraakt, justitie wacht op aangifte eigenaar

13 maart 2022, 16.52 uur · Aangepast 13 maart 2022, 17.24 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een groep krakers is deze week een pand aan de Kinkerstraat binnengegaan. Het gaat volgens hen om een voormalige wasserete. 

Mokum Kraakt

De krakers noemen zichzelf Mokum Kraakt. Een woordvoerder van de politie zegt dat het om dertig tot veertig krakers gaat en dat de sfeer goed is. Agenten hebben met de krakers gesproken.

Niet op heterdaad

De krakers zijn niet op heterdaad betrapt. Ze maakten rond 16.00 uur vanmiddag wel bekend dat ze het pand hadden gekraakt, maar de kraakactie had eigenlijk al op 10 maart plaatsgevonden. "Daardoor hebben we nu huisvrede", laat een van de krakers weten. 

De officier van justitie heeft volgens de politiewoordvoerder bepaald dat er vooralsnog niet ontruimd wordt, maar dat er gewacht wordt tot de eigenaar van het pand aangifte doet. Of de eigenaar dat daadwerkelijk gaat doen is nog niet bekend.

Demonstratie

De Mobiele Eenheid is rond 16.30 uur wel gevraagd te verzamelen bij een politiebureau in Nieuw-West, maar dat is vanwege een demonstratie die vanavond plaatsvindt en niet vanwege de kraakactie.

Een deel van de groep krakers kraakte eerder een pand op de Marnixstraat, dat ze daarna 'Hotel Mokum' noemden. Na een aantal weken werden ze door de ME uit het pand gehaald. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938