Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Straffen tot twee jaar geëist tegen taxironselaars Schiphol

29 maart 2022, 15.03 uur · Aangepast 29 maart 2022, 16.38 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft tot twee jaar gevangenisstraf geëist tegen vier malafide taxichauffeurs op luchthaven Schiphol. Ze zouden klanten hebben geronseld en daarna een exorbitant hoge ritprijs hebben geëist. 

De mannen (inmiddels 27 jaar, 34 jaar, 36 jaar en 38 jaar) hadden geen taxivergunning voor Schiphol. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om een 'georganiseerd samenwerkingsverband dat zich bezighield met strafbare feiten'. 

Honderden euro's

Ze zouden vaak in duo's hebben gehandeld. Een van de twee zou daarbij een toerist hebben aangesproken op Schiphol en hebben meegenomen naar de taxi, die niet op een officiële taxistandplaats stond. De ander zat achter het stuur en vroeg na de rit vele honderden euro's, met de smoes dat het vanwege de luchthavenbelasting was. 

Klanten die weigeren te betalen of die protesteren tegen de hoge ritprijs zouden onder druk gezet zijn gezet. De chauffeurs zouden bijvoorbeeld hun deuren op slot hebben gedaan of naar een andere plek zijn gaan rijden. 

Doortrapte manier

"Verdachten zijn op een doortrapte manier te werk gegaan door zich voor te doen als een betrouwbare taxivervoerder, maar in werkelijkheid kwamen zij de gemaakte afspraken niet na en lieten zij hun slachtoffers onder valse voorwendselen forse bedragen betalen", stelde de officier van justitie.

De rechtbank doet naar verwachting uitspraak op donderdag 21 april. Een andere taxironselaar kreeg in 2019 nog negen maanden celstraf

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938