Start van hoofdcontent

Politiek

nl

GroenLinks stelt vragen over mogelijke nieuwe darkstore op Admiraal de Ruijterweg

30 maart 2022, 18.35 uur · Aangepast 31 maart 2022, 11.55 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De fractie van GroenLinks heeft aan het college vragen gesteld over de komst van een mogelijke nieuwe darkstore van flitsbezorgbedrijf Flink aan de Admiraal de Ruijterweg in West. Er mogen op het moment geen nieuwe darkstores meer komen in de stad. 

flickr.com / robdammers

De fractie werd op de hoogte gesteld dat het pand werd bevoorraad met koelkasten, bureaus, stellingkasten en werkkleding. De komst van een nieuwe darkstore is eigenlijk niet mogelijk op het moment. Eind januari is door wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ordening) besloten dat een jaar lang de opening van nieuwe darkstores in de stad niet is toegestaan. 

Naast dat de komst van nieuwe darkstores verboden is, is de plek van het filiaal volgens GroenLinks ook "bijzonder ongelukkig".  Het drukke kruispunt waar de darkstore zou komen heeft namelijk smalle stoepen en het verkeer staat er al regelmatig vast. GroenLinks wil daarom ook weten wat het bestemmingsplan is voor het pand aan de Admiraal de Ruijterweg en vraagt zich af of er een dwangsom kan worden opgelegd per dag dat het filiaal nog aanwezig is. 

Geen flitsbezorging

"Flink heeft laten weten het pand niet te gaan exploiteren voor flitsbezorging. Gisteren is meteen handhaving langs geweest bij het pand, we zitten er dus bovenop. Momenteel zijn we in gesprek met Flink over wat dan wel de bedoeling is met het pand", laat de woordvoerder van Van Doorninck weten. 

Flink laat weten: "De locatie aan de Admiraal de Ruijterweg was al door Flink gehuurd toen wij werden overvallen door het plotselinge voorbereidingsbesluit. Daarom gaan wij nu niet open. Wij zijn op dit moment constructief met de gemeente in gesprek hoe boodschappen bezorgd kunnen worden met minimale impact op de omgeving."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938