Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supportersclubs willen af van Onana: "Keeper geeft duidelijk niet meer om Ajax"

13 april 2022, 12.59 uur · Aangepast 13 april 2022, 13.28 uur · Door AT5/NH Amsterdam

AFCA Supportersclub en de F-Side vinden dat er bij Ajax geen plek meer is voor doelman André Onana nadat hij afgelopen weekend te kennen gaf dat de mening van supporters hem niets doet. "De keeper geeft duidelijk niet meer om Ajax en zijn teamgenoten en wij ook al geruime tijd niet meer om hem", meldt AFCA in een statement.

AT5 / Luuk Koenen

De 25-jarige Kameroener krijgt sinds zijn terugkeer onder de lat steeds meer kritiek van supporters. Na een dopingschorsing van tien maanden is hij sinds november weer beschikbaar. Sinds februari staat hij weer standaard onder de lat, vanwege blessures bij de overige keepers van Ajax.

Volgens critici ontwikkelt de Kat van Kameroen zich sinds zijn terugkeer te traag en wist hij meerdere malen niet te overtuigen bij tegengoals van Ajax. Bovendien krijgt Ajax sinds hij weer keept meer tegengoals dan voorheen. Afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam werd hij zelfs kortstondig uitgefloten, maar voor de camera's van ESPN zei hij na afloop dat hem dat niets doet. "Ze kunnen zingen, ze kunnen huilen. Het boeit mij niet", zei hij onder meer. De opmerking heeft voor olie op het vuur gezorgd bij de supporters.

"Beledigende woorden"

"Onana heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta in de media met beledigende woorden gesproken over de achterban van Ajax. Ook wilde hij de overwinning niet vieren samen met zijn teamgenoten, wat voor zichtbare irritatie zorgde bij onder anderen Daley Blind en Davy Klaassen. Spelers die hem altijd hebben gesteund. Dit egoïstische gedrag van Onana kan niet los gezien worden van zijn zeer slechte prestaties", aldus de supportersclub. "Wat ons betreft is er geen plek meer voor Onana bij Ajax."

AFCA zegt contact te hebben gezocht met de Ajax-directie over de kwestie. De F-side deelt de mening van de supportersclub. Zij houden het kort: "Shirt inleveren en oprotten."

Ajax heeft nog niet gereageerd op het statement van de supportersclubs.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938