Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie: te druk op het water, kom niet meer met de boot

27 april 2022, 13.14 uur · Aangepast 27 april 2022, 15.02 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De politie vraagt schippers niet meer naar Amsterdam te komen. Het zou te druk zijn geworden op het water. 

"Kom niet meer met de boot naar de hoofdstad en vermijd de drukke grachtengordel", schrijft de politie op Twitter.  Op een aantal locaties is eenrichtingsverkeer ingevoerd, om voor doorstroming te zorgen en opstoppingen te voorkomen.

Dinsdag waarschuwde de politie al  dat er extra agenten op het water actief zouden zijn. Voornamelijk om schippers die tijdens Koningsdag te veel gedronken hebben, of regels overtreden, te beboeten. "Het kwam in het verleden te vaak voor dat collega’s schippers wel aanspraken, maar niet bekeurden. Wij zijn niet de zwaaipolitie, waarnaar je vanaf je bootje zwaait", aldus een teamleider van de politie. 

Beelden van eerder vanochtend op het water: 

Ook op de straten is steeds meer oranje te zien. En dat zijn lang niet alleen Amsterdammers. "We komen uit Limburg, man", zegt een jongen die met een aantal vrienden bij het Centraal Station staat. "We hebben hier twee uur voor in de trein gezeten en het is het honderd procent waard." 

AT5

Tot en met 16.00 uur doet AT5 live verslag vanuit de hele stad. We gaan naar de leukste feestjes en de gezelligste vrijmarkten op onder meer de NDSM-werf, in Oost, in de Jordaan, in het Vondelpark en in Zuidoost. Volg de live-uitzending op tv, op onze site, op Facebook of op YouTube. Houd verder het liveblog in de gaten voor filmpjes, foto's en ander Koningsdag-nieuws.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938