Start van hoofdcontent

Stad

nl

Waterpolitie gaat streng handhaven tijdens Koningsdag

26 april 2022, 10.03 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie waarschuwt dat schippers die tijdens Koningsdag onder invloed zijn of de regels overtreden beboet zullen worden. Er zullen extra agenten op het water actief zijn.

Dat vertelt een teamleider van de politie in een interview met Het Parool. "Het kwam in het verleden te vaak voor dat collega’s schippers wel aanspraken, maar niet bekeurden. Wij zijn niet de zwaaipolitie, waarnaar je vanaf je bootje zwaait."

Hij wijst erop dat amateurschippers op het IJ soms dwars door de vaarroutes van de beroepsvaart en de pont varen en dat dat 'levensgevaarlijk' is. Ook stoort hij zich aan het drankgebruik op het water. "Als op de weg vijftig cabrio’s zouden passeren waarin iedereen aan de rosé zat, inclusief de bestuurder, zou iedereen dat idioot vinden. Op het water vindt men dat normaal."

Bij het politiebureau aan het IJdok liggen twee snelle motorboten van de politie en een groter schip, maar op Koningsdag zullen er ook agenten van de Landelijke Eenheid bijspringen. De gemeente houdt er rekening mee dat er morgen maximaal 900.000 mensen in de stad Koningsdag willen vieren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938