Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reguliersdwarsstraat en Westerstraat overvol: "Ga er niet naartoe, het is té druk"

27 april 2022, 16.52 uur · Aangepast 27 april 2022, 17.18 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het is volgens de politie te druk geworden op de Reguliersdwarsstraat en Westerstraat. Koningsdagvierders wordt opgeroepen die straten te mijden. 

Volgens de politie is het weliswaar 'gezellig druk' in de binnenstad, maar zijn deze twee straten inmiddels overvol. "Ga er niet naartoe, het is er té druk", twittert de politie.

Dat geldt ook voor de kruising van de Prinsengracht en de Nieuwe Leliestraat. "Vermijd deze locaties. Kies een alternatieve looproute en een andere plek om te feesten."

Zo zag het er eerder vanmiddag uit in de Westerstraat:

AT5

Op de website Druktebeeld is te zien op welke plekken het het drukst is. Ook in Zuid is het op meerdere plekken druk. Vooral in het Olympisch Stadion (waar op dit moment undergroundfestival Oranjebloesem plaatsvindt), het Vondelpark en de Apollolaan komen veel mensen af.

'Beheersbare drukte'

De politie noemde de drukte eerder vanmiddag beheersbaar. Waar er bij eerdere edities nog wel eens werd opgeroepen om niet meer naar de hele stad te komen, was dat dit jaar niet nodig, aldus een woordvoerder.

Een oproep om niet meer het water op te gaan deed de politie wel. De politiewoordvoerder noemt de drukte daar 'extreem', maar nog wel 'beheersbaar'. Met de oproep wil de politie voorkomen dat het op het water uit de hand loopt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938