Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het regent Michelinsterren in de stad: "Het mooiste dat je kan behalen als chef"

30 mei 2022, 17.22 uur · Aangepast 31 mei 2022, 07.58 uur · Door Simone Langejan & Uma Kagenaar

Een spannende dag voor culinair Amsterdam. Met de uitreiking van de Michelinsterren 2022 heeft de stad er vijf sterrenrestaurants bij gekregen. In de Utrechtsestraat regende het helemaal sterren. Zowel restaurant De Juwelier als Zoldering bemachtigden beiden hun eerste ster. 

Normaal is De Juwelier gesloten op maandag, maar vandaag kwam al het personeel bij elkaar om de uitreiking van de Michelinsterren te bekijken. Souschef Moriaan had gisteren al een grote fles champagne koud gezet. Tot zijn grote blijdschap kon deze fles écht open vanmiddag. Het restaurant kreeg hun eerste ster en daar werd goed op geproost. "Het is het hoogste dat je kunt behalen als chef, dus dat is supermooi", aldus Moriaan. 

Straat vol sterren

Een paar honderd meter verderop was er ook grote vreugde bij restaurant Zoldering. Tot hun eigen verbazing wonnen zij ook hun eerste Michelinster. "Wij waren gewoon aan het werk en opeens kwam één van de eigenaren met tranen in zijn ogen binnen", vertelt souschef Jonathan. "Het is heel onwerkelijk, het moet nog even landen. Maar we zijn heel blij." 

Quote

"Mijn moeder moet ik ook nog even bellen, dus dat ga ik ook nog even doen"

Souschef jonathan

Toch gaat de werkdag voor de chef gewoon door. "Wij gaan om 15.00 uur open en hebben nog genoeg te doen." Door alle opwinding vergat hij iets belangrijks. "Mijn moeder moet ik ook nog even bellen, dus dat ga ik ook nog even doen."

Geen sterallures

Twee sterrenrestaurants in één straat is geen reden voor concurrentie. "Wij hebben al een bos bloemen van ze gekregen en er gaat zo een fles champagne die kant op", vertelt mede-eigenaar Job Seuren van restaurant Zoldering." Ook Moriaan ziet geen reden voor competitie. "Leuk dat de straat zo naar een hoger niveau gaat." 

Ondanks de nieuwe titels zullen er in beide restaurants geen grote veranderingen komen. "Al vanaf dag één hebben wij gezegd: 'Wij zijn hier als zaak voor de buurt, voor Amsterdammers'. Dat zal ook zo blijven", zegt Job. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938