Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oscar Hammerstein huurt tegenwoordig aan de Zuidas: "De binnenstad is onleefbaar geworden"

18 juni 2022, 07.25 uur · Aangepast 18 juni 2022, 09.39 uur · Door Ronald Olsthoorn

Veertig jaar woonde en werkte hij aan de grachten, maar voormalig advocaat Oscar Hammerstein heeft zijn grote liefde, de binnenstad, nu de rug toegekeerd. Sinds een paar maanden heeft hij zijn intrek genomen in een appartement in The Valley, de nieuwe eye-catcher aan de Zuidas. 

"Begrijp je nu waarom ik hier ben gaan zitten?", vertelt hij tijdens een rondleiding. "Er valt hier geen papier te prikken, alles is even schoon - heerlijk!"

Deels komt de verhuizing door het "woeste vaarwater" waarin Hammerstein terecht kwam nadat hij in 2019 de verdediging van de kroongetuige in het Marengo-proces, Nabil B. op zich nam. Dat leidde er uiteindelijk toe dat Hammerstein eind vorig jaar, toen al met pensioen, van het tableau werd geschrapt als advocaat na klachten van onder meer die kroongetuige en wijlen Peter R. de Vries. 

Maar deels heeft Hammerstein dus ook de strijd opgegeven. Hij adopteerde nog de vuilcontainers in zijn buurt en wilde voor de VVD de raad in, maar beschouwt de binnenstad inmiddels als verloren: "Het is een beetje vechten tegen de bierkaai hè, met een gemeentebestuur dat zich daar niet voor wilt inzetten."

Hammerstein kan vanuit zijn nieuwe appartement de hele stad overzien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938