Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Muurschildering van 25 meter op zorgcentrum in West: "Samen met de bewoners tot stand gekomen"

13 juli 2022, 07.42 uur · Aangepast 13 juli 2022, 11.41 uur · Door Bas Velzel

Bij zorgcentrum De Boeg aan de Hoofdweg in Bos en Lommer wordt vandaag een muurschildering van 25 meter hoog onthuld. De muurschildering is een initiatief van stadsdeel West om buurtbewoners in samenwerking met kunstenaars hun wijk kleur te geven. 

Denise van Gerven Fotografie

"De muurschildering is samen met de bewoners tot stand gekomen", vertelt de kunstenaar van het metershoge werk Richard Kofi. "Ik heb wandelingen gemaakt met de bewoners van De Boeg en vele gesprekken gevoerd. Wat mij toen opviel was dat iedereen uiteenlopende en heftige levensverhalen heeft. Dat wilde ik vastleggen in het werk."

'Bewoners' en een zwevend oog

Op de muurschildering zijn drie oudere mensen te zien. In eerste instantie zou je denken dat het bewoners van het zorgcentrum zijn, dat zit volgens Kofi net wat anders. "Ze zijn heel erg geïnspireerd op de bewoners. Ik heb ze niet helemaal één op één getekend, maar ik denk dat de bewoners zichzelf wel herkennen."

Daarnaast hangt er boven de 'bewoners' een zwevend oog. "Het oog kan je zien als een bewoner of partner die er helaas niet meer is. Of als een herinnering die weer tot leven komt. Het zijn de verhalen die ik hoorde tijdens de wandelingen."

Het is voor Kofi de eerste keer dat hij zo'n muurschildering maakt. "Het was voor mij ongelooflijk uniek dat het zo groot was. Ik vond het ook een eer om iets te doen voor Bos en Lommer. Ik probeer in mijn werk altijd te focussen op samenzijn en zorg, dit past daar perfect bij."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938